Unicornide 3.kursus

Oleme jõudnud oma Unicornide kursusega 2022 aasta kevadesse. Postituses on väike ülevaade, millega oleme 3.kursusel tegelenud. 

Ütleme nii, et ka see kursus on üks paras füüsika ning nuputamist ja ehitamist on olnud piisavalt. 

Benji tund. Selles tunnis tegime läbi praktiliste näidete tutvust elastsusjõuga. Elastsusjõud on jõud, mis tekib keha deformeerimisel, nt kummi venitamisel. Selles tunnis oli kaks ülesannet: kõigepealt tuli olla benjioperaator, kes pidi garanteerima, et mannekeen ennast surnuks ei kukuks ehk peaga vastu maad ei läheks. Saime teada seose inimese raskuse ja benji kummi vahel. 

Teiseks ülesandeks oli voltida paberlennuk (see on tegelikult alati päris raske ülesanne), mida tuli rahakummiga ehk linguga lendu lasta. Ka päris vahva toimetamine oli. 

Benjihüppeid näeb siit: HÜPE_1 ja HÜPE_2 

Linguga lennuk_1 ka linguga lennuk_2

Snap Circuits tund. See tund oli jällegi väga äge tund, lastel oli tegevust palju ja kella ei vaadatud üldse. Selles tunnis õppisime jada- ja rööpühendust, tutvusime veksellülitiga ning lisaks sellele said lapsed veel igasuguseid vahvaid kombinatsioone luua. 


Paar videoklippi: video_1 ja video_2 

Purjeauto tund. Purjeauto on nagu purjekas, aga mõeldud maa peal sõitmiseks. Selleks, et purjeauto saaks sõita on vaja talle rattaid ja purje, mis tuult kinni püüaks. Kuna loodusliku tuule peale alati lootma jääda ei saa, olid lastel kasutada ventilaatorid, millega oma purjeautodele tuult teha. Purjeauto peaks olema võimalikult kerge ja puri võimalikult suur. Kuna mida suurem puri, seda rohkem tuult ta enda sisse kinni püüda suudab ja seda suurema jõuga ta autot edasi suudab lükata. Ettevaatust, et purje ja auto omavaheline tasakaal oleks paigas. Liiga väikse auto ehitades ja sellele liiga suure purje külge sättides, puhub tuul auto lihtsalt ümber.

Lego Movie tund. Kuna oleme eelnevatel kursustel multikat teinud, esimesel kursusel lamenukutehnikas ja teisel kursusel uurisime green screeni võimalustega, siis nüüd tegime multikat kolmemõõtmeliste nukkudega ehk legomehikestega. See ülesanne oli väga suurt tiimitööd nõudev ülesanne, kus iga laps vastutas oma nuku ehk tegelaskuju eest filmis. Tuli läbi mõelda iga nuku liigutus ja kehaasend. Kahjuks jäid need vahvad multikad tahvelarvutisse, seega paar pilti, kuidas ettevalmistused käisid ehk kaadritagune töö. 

WeDo Ahv tund. Selles tunnis ehitasid lapsed robotahvi, kes peab ületama leekides oleva oru. Ainuke võimalus seda teha, on ronida mööda nööri. Aeg-ajalt võivad tuleleegid üsna kõrgele kerkida, mistõttu pidi oma ahvile programmiga ütlema, mida sellisel juhul teha. Sisuliselt kirjutasid lapsed programmi, mis ütleb “liigu mööda nööri edasi kuni märkad takistust (takistus ongi meil hetkel tuleleek), seejärel liigu tagasi”. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused