9. tund - HELI

1. kursus hakkab läbi saama. Eelviimases tunnis oli teemaks "Heli ehk kuidas levib heli lavalt publikusse?". Tunnis rääkisime, mis on heli, kuidas heli tekitatakse. Uurisime koos heliharki, heli sageduse muundurit ning testisime, mis sagedustel meie kõrv helisid kuuleb. Kohati tuli kõrvad lausa kinni katta, sest oli ebameeldiv. Mitte valus. Juttu oli ka kõrvast ja selle ehitusest ehk miks ja kuidas me kuuleme. 

Esimene ülesanne oli telefoni ehitamine. Selleks läks vaja kahte papptopsi ja nööri. Kõik tüdrukud said kenasti selle ülesandega hakkama ja uskumatu, aga telefonid töötasid. Sai teha isegi konverentskõnet. 



Järgmisena tundsime huvi, kas helilaineid on võimalik näha. Originaalkatse nägi ette, et me kiletaksime subwooferi ära ja valaksime peale guaššvärve. Siis muusika mängima ja.... terve ilm värviplekke täis. Aga me läksime lihtsama vastupanu teed ehk kiletasime küll subwooferi ära, aga värvi asemel kasutasime imepallikesi, mis hakkasid kilel hüppama ehk tantsima. Ja need pallid hüppasid.... hüppasid igale poole, terve põrand oli neid täis. Ja lõbu oli laialt! :) 





Selle tunniga ongi Unicornide 1. kursus peaaegu läbi. On jäänud veel viimane, 10. tund, mida tähistame ekskursiooniga Vanemuise teatrisse, kus teeme ringkäigu teatris ja osaleme õpitoas. Ekskursioon toimub 7. detsembril. 
Ja veel, kõik tüdrukud saavad 1. kursuse lõpuks kingituseks Unicorn Squadi pusa, mis pidid ka juba teel olema. 

Kohtumiseni 2. kursusel, mis algab märtsikuus! :)









Kommentaarid

Populaarsed postitused