8. tund - MUUSIKA

 Tänase tunni teemaks oli muusika ehk kuidas teha digitaalset muusikat.

Tunni alguses rääkisime, mis on digitaalne muusika ehk arvutimuusika, kuidas seda tehakse ja kes sellist muusikat teevad. Lisaks oli jutuks, mis on muusikakihid, mida tähendab loop'imine ja milliste rakendustega/programmidega saab digimuusikat teha. 

Esimeseks ülesandeks oli ise muusikapala kihtide kaupa üles ehitada. Selleks oli vaja IPadi ja rakendust GarageBand, millega tüdrukud hakkasid loodavale muusikapalale kihte looma. Alguses mängiti ja salvestati klaveripala, seejärel trummid, edasi juba instrument, mida tüdrukud ise siis programmist välja valisid. 

Teine ülesanne oli ise ehitada klarnet. Porgandist. Selleks oli vaja suurt, pikka ja jämedat porgandit, mis on umbes 0 cm pikk ja peenema otsa läbimõõt vähemalt 3 cm. Tüdrukute ülesanne oli porgandile märkida markeriga aukude kohad, mis tuli muidugi täpselt välja mõõta. Seejärel aitas õp Veiko puuriga porgandi sisse auku puurida. Väiksemate aukude puurimisega said tüdrukud juba ise hakkama. Kui augud puuritud, tuli porgandi külge kinnitada huulikud ja pilli mängimine võis alata. Algul ei tahtnud küll mõni pill kohe mängima hakata, aga natuke harjutamist ja pillid võisid kõlada. Näidet porgandipillist võib kuulata SIIT





Kommentaarid

Populaarsed postitused